Yazılımcının Zorlukları
Herkes bir şeyler söyler: "yapamazsın, zor o işler, ilerleyemezsin, çok çalışman lazım…"
Bu işin aslı nedir bilir misin?
Herkese sağır olup kendine dikkat kesilmendir. Senin mutlu olman önemli, istemen önemli!
Şu dünyada istedikten sonra başaramayan birisi var mıdır onu düşün...
“Milyarderlerin başarı öyküsü“ paylaşımlarını her sayfa da görürsünüz tek ortak noktaları hayallerinin peşinden koşup vazgeçmemeleri ve kendilerine inanmalarıdır.
“Mükemmelliğe, eklenecek bir şey kalmadığında değil, çıkarılacak bir şey bulunamadığında ulaşılır.”Antoine de Saint-Exupéry
Yukarıda yer alan sözü çok severim. Çünkü aslolan bir şeyler eklemek değil, eldekileri en sade ve en fonksiyonel şekilde kullanmaktır.
Bu söz, bunun gerekliliğini çok güzel ifade etmiş.
Sevdiğim diğer bir sözse Steve McConnell ’a ait.
“Gizemli bir cinayetin sırlarını çözmek iyidir. Fakat kodun sırlarını çözmek zorunda kalmamalısınız. Kodun kolaylıkla anlaşılabilir olması gerekir.”
İkinci kez sadeliğe atıfta bulunmamın sebebi başkaları tarafından anlaşılabilir olmasından ziyade sen baktığında “Ben burada ne yapmıştım acaba?” döngüsüne girmemek. Bu şekilde daha hızlı, akıcı ve akılcı çalışma mümkün olabilir.
“Bir yazılımcının hayatı bu“ klişesini söylemeyeceğim çünkü değil!
Yazılımcının hayatı, bilgisayar ve yatak arasında geçmez. Herkes gibi özel hayatı, sosyal aktiviteleri, arkadaşları ve kendine ayıracak zamanı vardır.
Evet proje başlangıcı ve geliştirme sürecinde bazı günler böyle olabilir, kendini geliştirmesi gerektiği için de zamanını yine böyle geçirebilir.
Ama ben bilgisayar mühendisi olursam hayatım böyle mi geçer diyorsunuz ya kesinlikle böyle geçmez.
Başarı için bilgi, bilgi için emek gerekli değil midir? Her meslekte bu düzen böyledir.
Yazılımı öğrenmek kesinlikle zor değil sadece sen iste yeter ki! Birileri mutlaka yazılımcı olmalı, bu kişi neden sen olmayasın?
Kod'la kalın!
0 Yorum